6 personen
gemiddeld
30 min.
lunch
home recepten Bladerdeegtaart met asperges en ham

Bladerdeegtaart met asperges en ham

ingrediënten


30 min
6 personen
4 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels diepvriespeterselie
250 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels basilicum

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram groene asperge
1 kilogram witte asperge

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  • 3 Bestrooi de ingevette ovenschaal met bloem. Bekleed de schaal met plakjes bladerdeeg en druk de naden goed dicht. Prik met een vork gaatjes in de bodem en snijd het deeg rondom bij.
  • 4 Kook de asperges beetgaar. Schep ze voorzichtig uit de pan, spoel er koud water over en laat ze uitlekken.
  • 5 Klop de kookroom met eieren, gehakte kruiden, zout en peper los.
  • 6 Verdeel de helft van de hamrepen over de deegbodem en leg de asperges er om en om in.
  • 7 Verdeel de rest van de ham erover en schenk het roommengsel erop. Maal er nog wat peper over en bak de taart in circa 40 minuten mooi bruin en gaar.

bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

wijnadvies

Een feestje voor liefhebbers van Elzas wit. Je kunt kiezen uit: pinot blanc, pinot gris of muscat. Aarzel echter ook niet om een Soave open te trekken. En staat er nog sauvignon blanc in de ijskast? Doen!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 16 gram