4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bladerdeegtaart met geroosterde pompoen, sjalot en feta

Bladerdeegtaart met geroosterde pompoen, sjalot en feta

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels pompoenpitten
ei

dit product is niet beschikbaar

200 gram Melkan feta
2 rollen bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

flespompoen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

10 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

lage taartvorm met ribbelrand

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de taartvorm met bladerdeeg en laat het deeg boven de kartelrand uitsteken. Leg de pompoen op de deegbodem en verdeel de sjalotten, zonder het vocht, erover. Bestrooi met de feta.
  • 2 Leg de andere deeglap erbovenop en snijd de rand bij tot aan de onderste deeglap. Druk de randen tussen duim en wijsvinger goed op elkaar en draai naar binnen tot een sierlijk randje.
  • 3 Versier het deegdeksel eventueel met de restjes deeg en bestrijk met het ei. Bestrooi het deeg met de pompoenpitten en bak de taart laag in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté