4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Bladerdeegtaart met gorgonzola, venkel en pecan

Bladerdeegtaart met gorgonzola, venkel en pecan

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram pecannoten
150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Schaaf de venkel en ui in zeer dunne plakken en schep met de olijfolie en wat versgemalen peper in een kom door elkaar.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Spreid het deeg uit op de bakplaat en druk bij losse deegplakjes alle randen goed op elkaar.
  • 3 Bestrijk de buitenste centimeter vanaf de rand met water en vouw naar binnen zodat je een iets verdikte rand krijgt.
  • 4 Verdeel de geschaafde venkel en ui gelijkmatig erover en bak de taart circa 10 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven.
  • 5 Verkruimel de gorgonzola over de groenten en bestrooi met de pecannoten. Schuif de bakplaat onder in de oven en bak nog circa 15 minuten verder goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté