8 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
recepten Bladerdeegtaart met ricotta en gerookte zalm

Bladerdeegtaart met ricotta en gerookte zalm

ingrediënten


20 min
8 personen
1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 handje groene kruiden
250 gram ricotta
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 plakken gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

2 rollen hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 rollen bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier. Leg 1 rond vel koelvers bladerdeeg of hartigetaartdeeg erop met de rand omhoog. Leg 3 plakken gerookte zalm erop. Klop 3 eieren los met de ricotta, kruiden, bloem en Parmezaanse kaas. Maal wat peper erover en giet dit mengsel over de zalm. Dek af met nog 3 plakken gerookte zalm.
  • 2 Neem nog 1 rond vel koelvers bladerdeeg of hartigetaartdeeg en snijd op maat van de vorm. Snijd een luchtgaatje in het midden en bedek de taart met het deeg. Duw de randen aan de zijkant naar binnen. Bestrijk het deegdeksel met losgeklopt ei en bak de taart laag in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat 15 minuten afkoelen en snijd de taart dan in punten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip