4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

Bladerdeegtaartje met gebakken custard en abrikozenjam

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

25 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

25 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 kleine lage taartvormpjes

  • 1 Bekleed de taartvormpjes met het deeg en zet ze in de koelkast.
  • 2 Verwarm de melk tot het kookpunt. Meng het custardpoeder en de suiker door elkaar en roer door de melk. Laat de custardvla al roerend een paar minuten koken. Giet over in een kom en roer tot de custard wat is afgekoeld. Klop het ei erdoor.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Schep de pudding op het deeg en schep een lepel jam in het midden. Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • 5 Bak de taartjes in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar. Laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté