4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Bladerdeegtaartje met zalm

Bladerdeegtaartje met zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
bos verse basilicum
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene asperges
1 blikje rode zalm

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de bladerdeegplakjes ruim uit elkaar op de bakplaat.
  • 2 Verwijder graten en vel van de zalm. Blancheer de asperges 1 minuut in kokend water met zout. Spoel ze af en droog ze.
  • 3 Bekleed de bladerdeegplakjes met de uiringen maar laat de randen vrij. Verdeel de asperges en de zalm in stukjes ook over het bladerdeeg. Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Bestrijk de randen van het deeg met ei en verdeel de rest van het ei over de vulling.
  • 5 Bak de taartjes onderin de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.
  • 6 Laat iets afkoelen en serveer met mooie blaadjes basilicum.

bereidingstip

Deze taartjes kunnen ook worden gemaakt met tonijn, sardine of makreel. In plaats van groene asperges kun je ook witte asperges of courgette gebruiken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté