gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas en champignons

ingrediënten


30 min
2 theelepels verse tijm
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de champignonplakjes snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  • 3 Schep de plakjes in een kom.
  • 4 Bak vervolgens in 2 eetlepels olijfolie de uiringen in ca. 15 minuten zacht en glazig. Schep de uiringen uit de pan bij de champignonplakjes.
  • 5 Voeg aan deze vulling voor de taartjes de tijmblaadjes toe en meng door elkaar. Leg de nét ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar, maar wel met 2 cm tussenruimte, op het bakpapier.
  • 6 Bestrijk de plakjes met losgeklopt ei. Schep in het midden van de plakjes wat vulling. Zorg ervoor dat ongeveer 1,5 cm van de randen vrij blijft. Tijdens het bakken zullen deze randen iets omhoog komen.
  • 7 Strooi geitenkaas op de vulling. Bak de taartjes in ca. 15 minuten gaar. Het deeg is dan goudbruin van kleur. Dien de taartjes warm op.

bereidingstip

Het beste bakresultaat wordt bereikt met nét ontdooid deeg dat koud is maar tijdens de behandeling niet breekt.. Voeg voor een niet-vegetarische variatie 50 gram in reepjes gesneden rauwe of gekookte ham toe.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 7 gram