12 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Blauwe bessencake met yoghurtglazuur

Blauwe bessencake met yoghurtglazuur

ingrediënten


20 min
12 personen
1 eetlepel chiazaad

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram kokos

dit product is niet beschikbaar

200 gram amandelmeel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram appelmoes

dit product is niet beschikbaar

150 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 rijpe banaan
10 dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

keukenmachine

satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier. Pureer de dadels, banaan, 100 g yoghurt, appelmoes, eieren, amandelmeel, kokos en bakpoeder in een keukenmachine tot een glad beslag.
  • 2 Spatel 100 g van de blauwe bessen door het beslag en schep in de cakevorm. Bak de cake in het midden van de oven in 55-60 min. goudgeel en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake klaar. Laat de cake in de vorm 30 min. afkoelen. Neem uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • 3 Roer intussen een glazuur van de rest van de yoghurt, chiazaad en 1 el appelmoes. Laat tot gebruik in de koelkast opstijven.
  • 4 Bestrijk de afgekoelde cake met het glazuur en bestrooi met de rest van de bessen en de 2 el kokos.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 251 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst