6 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Blauwe bessengalette met ijs

Blauwe bessengalette met ijs

ingrediënten


15 min
6 personen
6 bolletjes vanilleroomijs

dit product is niet beschikbaar

poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

2 bastognekoeken

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg af en leg met het bakpapier op de bakplaat.
  • 2 Klop het ei los. Bestrijk het deeg dun met ei. Verkruimel de koekjes en strooi ze in het midden op het deeg en laat een rand van 4-5 cm aan de buitenkant vrij. Meng de bessen met 2 el suiker. Verdeel de bessen over de koekkruimels.
  • 3 Vouw de randen van het deeg losjes over de vulling en druk licht aan. Bestrijk ook de rand dun met ei en bestrooi met 1 el suiker.
  • 4 Bak de galette in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
  • 5 Bestrooi met poedersuiker en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur in punten gesneden. Serveer met een bol ijs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 419 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels