4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, voorgerecht
recepten Blauwekaasmousse op kruidensalade

Blauwekaasmousse op kruidensalade

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

2 verse vijgen

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën rozijnenbroden

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën notenbroden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 takje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 takje kervel
1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

1 krop radicchio

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

250 gram roquefort

benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

4 kookringen

bakplaat met bakpapier

  • 1 Wrijf de helft van de kaas door een zeef en verkruimel de andere helft. Meng de kaas met de slagroom en voeg een beetje peper toe.
  • 2 Zet de stekers op de bakplaat en vul ze met de kaasmousse. Zet minimaal 3 uur in de diepvries.
  • 3 Scheur de slablaadjes iets kleiner. Voeg de kervel of peterselie toe.
  • 4 Meng de olie, azijn en honing en schep deze dressing door de salade.
  • 5 Snijd de sneetjes brood in repen. Verdeel de salade over borden. Zet de kaasmousse erop, steek deze met een mesje los van de rand van de ring en verwijder de steker of houd de soufflébakjes enkele tellen in heet water en keer ze om.
  • 6 Garneer met de broodrepen en leg partjes vijg of blauwe bessen op de mousse.

bereidingstip

Kies als garnering voor gesuikerde cranberry's. Kook verse cranberry's kort zodat ze niet stuk gaan. Giet ze af, laat afkoelen en bestrooi met fijne tafelsuiker.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip