4 personen
uitdagend
60 min.
hoofdgerecht
home recepten Bleekselderij-preistrudel met appel en blauwe kaas

Bleekselderij-preistrudel met appel en blauwe kaas

ingrediënten


60 min
4 personen
4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zwarte peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

175 gram roquefort
175 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

2 pakken filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 preien

dit product is niet beschikbaar

6 appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakplaat

keukenpapier

  • 1 Snijd de prei in stukjes van circa 2 cm en houd een stuk van 8 cm apart. Verhit 2 eetlepels boter en bak hierin de kleine stukken prei met de bleekselderij circa 10 minuten.
  • 2 Laat de groente helemaal afkoelen en voeg dan de ui en walnoten toe. Snijd 2 appels in blokjes en voeg deze met 1 eetlepel peterselie toe aan de groenten.
  • 3 Hak het brood met de rest van de peterselie en knoflook fijn tot kruim. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 4 Leg 3 vellen filodeeg iets overlappend in de lengte naast elkaar (of maak van kleine deegvellen een plak van 3x2 vellen). Bestrijk royaal met gesmolten boter en bestrooi met 2 eetlepels van het broodkruim.
  • 5 Leg 2 vellen iets overlappend in de breedte erop en bestrijk en bestrijk weer met boter en 2 eetlepels broodkruim. Herhaal deze twee stappen nogmaals voor de stevigheid.
  • 6 Leg de helft van de groentevulling in de lengte op de vellen en verdeel de blokjes kaas erover (houd genoeg ruimte over om de strudel dicht te vouwen). Verdeel de rest van de vulling over de kaas en druk alles stevig aan.
  • 7 Rol de strudel dicht en duw het filodeeg aan alle kanten strak naar binnen. Bestrijk met de rest van de boter en bestrooi met de rest van het broodkruim.
  • 8 Maak ondiepe inkepingen in de strudel waar je later de plakken gaat snijden. Leg de strudel op de ingevette bakplaat en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin.
  • 9 Schil intussen de rest van de appels en snijd deze in partjes. Kook ze met de peperkorrels, azijn, suiker en 150 ml water circa 20 minuten op een lage stand. Laat de appels afkoelen in het vocht.
  • 10 Snijd het overige stuk prei in de lengte in flinterdunne reepjes en wentel deze door de bloem. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de preireepjes op middelhoge stand goudbruin.
  • 11 Laat de reepjes goed uitlekken op keukenpapier. Serveer de strudel in plakken of in zijn geheel met de gebakken prei erbij.
  • 12 Serveer de appelpartjes erbij. Steek de appelchips in de inkepingen.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 860 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 18 gram