4 personen
eenvoudig
40 min.
bijgerecht
home recepten Bleekselderijgratin

Bleekselderijgratin

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram gruyère
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 bleekselderij

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd de stengels bleekselderij in stukken van circa 20 cm. Kook de stukken bleekselderij met de ui, tijm, laurier en knoflook circa 15 minuten, tot ze zacht zijn.
  • 2 Giet de bleekselderij af, zeef het vocht en kook dit in tot er circa 100 ml over is. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Meng het ingekookte kookvocht met de witte wijn, crème fraîche en peterselie. Leg de bleekselderijstengels in de ovenschaal en giet het roommengsel erover.
  • 4 Bestrooi met de kaas en gratineer 15-20 minuten in de oven. Bestrooi daarna met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté