- 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Schud op een bord en laat afkoelen. Snijd intussen de bleekselderij in smalle boogjes. Snijd de komkommer in blokjes. Halveer de witte druiven in de lengte. Snijd de peterselie grof.
- 2 Roer de crème fraîche, mayonaise, mosterd en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
- 3 Meng de bleekselderij met de komkommer, druiven en peterselie en meng de dressing er goed door. Bestrooi met de walnoten en verkruimel de feta erover.
bereidingstip
Dungesneden selderij geeft een lekkere bite in deze salade. Verwijder eventueel eerst de stugge draden van de stengels en snijd de selderij dan in plakjes. Gebruik het bladgroen eventueel voor garneren.. <h4>Variatietips</h4> • De lekkerste dressing? Dat is een simpele citroen-honing-vinaigrette. Je kunt ook voor een <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/balsamico-vinaigrette/">balsamico-vinaigrette</a> kiezen, als je een wat mildere balsamico gebruikt.<br/> • Vervang een deel van de walnoten door pijnboombitten of pistachenoten. <br/> • De feta kun je vervangen door een romige geitenkaas, door Parmezaan, mozzarella, of halloumi. Lekker hartig. . <h4>Welke dressing past erbij?</h4> Een frisse dressing brengt deze salade mooi in balans. De combinatie van mayonaise, crème fraîche, mosterd en honing geeft romigheid met een zoet-pittige twist. Liever iets lichter? Vervang de mayonaise deels door yoghurt of kies voor een vinaigrette op basis van citroensap of milde balsamico. . <h4>Serveertips</h4> • Garneer de salade met extra walnoten (voor de bite), verse peterselie, verkruimelde feta of fruit zoals mandarijn of appel in stukjes.<br/> • Hier past een goede ciabatta bij, een rustiek zuurdesembrood, of focaccia. <br/> • Maak van dit bijgerecht een hoofdgerecht. Voeg gegrilde kipfilet toe, kipspiesjes, of gebakken zalm of kabeljauw. Houd je de salade liever vega? Vegetarische kipstukjes of extra noten kunnen ook. . <h4>Bleekselderijsalade bewaren?</h4> De salade kun je het best op de dag zelf eten. Wil je hem toch voorbereiden? Bewaar dan de dressing apart en voeg die pas vlak voor het serveren toe, zodat de salade knapperig blijft. Losse ingrediënten zoals bleekselderij en komkommer kun je één dag van tevoren snijden en afgedekt in de koelkast bewaren. . <h4>Is bleekselderijsalade gezond?</h4> Rauwe bleekselderij bevat veel vezels en bevat belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine C en foliumzuur. Ook het blad is eetbaar en voedzaam. De dressing en andere ingrediënten bepalen hoeveel calorieën de salade uiteindelijk bevat, maar over het algemeen is dit een van de slankere salades. . Let op: Niet alle kazen zijn vegetarisch. Voor een vegetarische versie kun je kiezen voor kaas met een vegetarisch logo.