4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

Bleekselderijstamppot met bosui en spekjes

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

150 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 bos bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten van de kooktijd de bleekselderij toe.
  • 2 Bak de spekblokjes in een droge, hete koekenpan krokant. Schep ze uit de pan.
  • 3 Rooster het ontbijtspek of de bacon in het spekvet. Giet de aardappels en selderij af.
  • 4 Meng de spekblokjes, bosui en crème fraîche of melk erdoor en stamp tot een grove stamppot. Voeg peper naar smaak toe. Serveer de stamppot met ontbijtspek of bacon erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes