4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bleekselderijtaart met venkel en olijven

Bleekselderijtaart met venkel en olijven

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 struik bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

quichevorm

  • 1 Kneed de broodmix met 150 ml lauwwarm water, de boter en Italiaanse kruiden tot een deeg. Laat onder een vochtige doek circa 30 minuten rijzen op een warme plaats.
  • 2 Kook de bleekselderij en venkel, zonder het blad, 6-8 minuten Giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Verwarm de oven voor op 220°C. Schep de olijven door de groenten.
  • 3 Klop de eieren los met de melk, kerrie, zout en peper. Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap, iets groter dan de vorm.
  • 4 Bekleed de vorm met het deeg en maak een opstaande rand. Schep het groentemengsel erop, bestrooi met de kaas en giet het eimengsel erin.
  • 5 Bak de taart 35-40 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de bleekselderijtaart voor het serveren met wat fijngehakt selderijblad en venkelgroen.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 352 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 18 gram