gemiddeld
40 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Blini's met zalm en bietenroom

Blini's met zalm en bietenroom

ingrediënten


40 min
200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 handje dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bloem met de eidooiers, melk, het bakpoeder en een snuf zout tot een glad beslag. Laat het beslag circa 30 minuten afgedekt rusten.
  • 2 Klop intussen de eiwitten stijf in een schone kom. Spatel het geklopte eiwit voorzichtig door het beslag.
  • 3 Verhit wat olie in een koekenpan en schep met een eetlepel kleine hoopjes beslag in de pan. Bak de blini’s op een hoge stand aan beide kanten goudbruin. Bak blini’s tot het beslag op is.
  • 4 Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.
  • 5 Meng in een keukenmachine de zure room met de bietjes, dille en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Serveer de blini’s met een schepje bietenroom, de gerookte zalm, wat extra dille en de partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 80 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté