10 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Bloementaart

Bloementaart

ingrediënten


30 min
10 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

6 schuimkransjes
250 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

2 roombotercakes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de cakes in plakken van 2 cm en snijd deze vervolgens diagonaal door zodat je driehoeken krijgt. Snijd de punten rond bij.
  • 2 Leg 4 driehoeken in een cirkel plat op een schaal en vul het binnenste gedeelte ook met stukjes cake. Klop in een grote kom de mascarpone los.
  • 3 Klop in een andere kom de slagroom met de suiker lobbig. Prak de helft van de aardbeien grof en schep samen met de slagroom door de mascarpone.
  • 4 Schep de helft van de roomvulling op het middelste gedeelte van de cakebloem, verkruimel 2 meringueschuimpjes erover en leg een paar aardbeien aan de randen van de roomvulling.
  • 5 Vervolg met nog een laag driehoeken van cake. Druk deze lichtjes op de roomvulling en schep ook hier weer wat vulling en meringues op.
  • 6 Herhaal de stappen nog een keer zodat je drie lagen cake hebt. Eindig met de roomvulling als een toef bovenop en versier met de rest van de aardbeien en muntblaadjes. Bestuif met poedersuiker en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 8 gram