gemiddeld
25 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Bloemkool-bietjesmousse met geroosterde ham

Bloemkool-bietjesmousse met geroosterde ham

ingrediënten


25 min
bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

6 sneeën donker roggebrood

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter bietensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

uitsteekvormpje

  • 1 Week de gelatine in koud water. Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Knijp de gelatine uit. Verwarm het bietensap en los de gelatine erin op. Pureer de bloemkool met de zure room tot een mousse. Schep het bietensap en de cayennepeper erdoor.
  • 3 Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en laat het folie een beetje overhangen. Verdeel een laag mousse van circa 1,5 cm dik over de ovenschaal. Dek af met folie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 4 Steek rondjes uit het roggebrood. Rooster de ham krokant in een droge, hete koekenpan.
  • 5 Verwijder het bovenste folie van de mousse en trek de mousse met behulp van de onderste laag folie uit de schaal. Steek rondjes uit de mousse en leg ze op de roggebroodcirkels. Zet een stuk geroosterde ham op de hapjes en bestrooi met bieslook.

bereidingstip

Vervang het bietensap in dit recept door groentebouillon. Kook daarin 400 gram bloemkool en pureer deze met 100 gram gekookte biet.. Neem rookvlees of pancetta in plaats van rauwe ham.

wijnadvies

Peper is een smaak die je ook kan proeven in wijn. Bijvoorbeeld in de robuuste Red Blauer Zweigelt uit Oostenrijk, heerlijk bij de smaakvolle ham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 80 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté