4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bloemkool-bites met komijnekaas en selderijdip

Bloemkool-bites met komijnekaas en selderijdip

ingrediënten


30 min
4 personen
800 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

20 gram selderij
4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

75 gram jong belegen komijnekaas
1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 maizena

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 liter frituurolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in de frituur- pan of wok tot 180°C. Maak het beslag. Meng de bloem, maïzena, nootmuskaat, bakpoeder en kaas in een ruime kom. Voeg 275 ml water, 2 eetl. mosterd en zout toe en roer tot een samenhangend beslag.
  • 2 Maak de dip. Meng de rest van de mosterd met de yoghurt, selderij en mayonaise.
  • 3 Haal 1⁄4 van de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur in ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en doe hetzelfde met de rest van de bloemkool.
  • 4 Serveer de bloemkool- bites met de selderijdip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 402 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram