4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkool- en aardappelovenschotel

Bloemkool- en aardappelovenschotel

ingrediënten


30 min
4 personen
175 belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

600 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

600 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
  • 2 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de aardappelen in plakken.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 4 Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut.
  • 5 Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe.
  • 6 Leg de aardappel- en bloemkoolplakken om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen.
  • 7 Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Serveersuggestie: Lekker met een gehaktballetje of sojavlees.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté