- 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar. Laat ze wat afkoelen en pel ze.
- 2 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim water met zout en giet ze af. Spoel ze onder koud water en laat uitlekken. Snijd de aardappelen in plakken.
- 3 Verwarm de oven voor op 180°C.
- 4 Verwarm het bakproduct en fruit de ui in circa 5 minuten lichtbruin en zacht. Voeg de kerrie en gember toe en fruit nog een minuut.
- 5 Klop de room met de eieren en zout en peper los en voeg de gebakken kerrie-uien toe.
- 6 Leg de aardappel- en bloemkoolplakken om en om in een ingevette ovenschaal en verdeel de kaas en het roommengsel ertussen.
- 7 Eindig met een laagje kaas en giet het laatste beetje eimengsel erover. Bak de schotel in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
bereidingstip
Serveersuggestie: Lekker met een gehaktballetje of sojavlees.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.