4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkool-paprikasalade met feta

Bloemkool-paprikasalade met feta

ingrediënten


10 min
4 personen
200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de paprika’s met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet 20-25 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • 2 Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
  • 3 Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui.
  • 4 Voeg de knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en bak 1 minuut mee. Schep het uienmengsel in een kom.
  • 5 Verhit in dezelfde pan nog 2 eetlepels olijfolie en bak de bloemkool 2-3 minuten.
  • 6 Snijd de paprika’s in repen. Meng de paprika, kikkererwten en bloemkool door het uienmengsel.
  • 7 Klop het citroensap door de rest van de olijfolie. Schep deze dressing met de koriander en feta door de salade.
  • 8 Lekker met grof bruinbrood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 16 gram