4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkool-rucolastamppot met kabeljauw en kaaskrokantje

Bloemkool-rucolastamppot met kabeljauw en kaaskrokantje

ingrediënten


40 min
4 personen
4 kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

4 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

kookring

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de bloemkool in de bouillon in circa 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Pureer de bloemkool met de roomkaas. Schep de rucola en bieslook erdoor.
  • 3 Zet de kookring op de bakplaat en schep een dun laagje kaas erin. Herhaal dit steeds met de rest van de kaas, zorg dat er voldoende ruimte tussen de cirkels zit aangezien de kaas iets gaat uitlopen.
  • 4 Bak in de oven in circa 10 minuten krokant. Laat de kaaskrokantjes afkoelen op de bakplaat.
  • 5 Verhit de boter met de tijm in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kabeljauwfilets aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Verdeel de bloemkoolstamppot over borden en leg de vis erop. Garneer met de kaaskrokantjes.

wijnadvies

Drink bij dit recept een volle witte wijn, zoals de Zuid­-Afrikaanse Zuydpunt ­Chenin Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 36 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté