4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkool uit de oven met krieltjes en karbonade

Bloemkool uit de oven met krieltjes en karbonade

ingrediënten


35 min
4 personen
2 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook intussen de krieltjes in circa 12 minuten beetgaar. Verhit de boter in een koeken­ pan en bak hierin de karbonades in 10 minuten rondom gaar en goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bloemkool horizontaal in plakken van 2 cm dik. Laat eventueel wat blad eraan zitten, dit wordt knapperig in de oven. Verdeel de bloemkool over de bakplaat en besprenkel met de olijfolie en een snuf zeezout. Gril de bloemkool in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Keer halver­wege.
  • 3 Meng de yoghurt, knoflook, peterselie en bieslook tot een saus. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de geroosterde bloemkool met de tuinkruidensaus, krieltjes en karbonade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 44 gram