4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Bloemkoolbeignets

Bloemkoolbeignets

ingrediënten


20 min
4 personen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel kort af onder koud water en laat uitlekken in een vergiet.
  • 2 Klop de bloem met het bier glad. Voeg het ei, de knoflook, gedroogde kruiden naar smaak en wat zout toe. Klop alles tot een luchtig beslag.
  • 3 Verhit een laagje zonnebloemolie in een hoge hapjespan. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag, laat iets uitlekken en bak ze in de olie om en om goudbruin.
  • 4 Laat kort uitlekken op keukenpapier en serveer direct. Lekker bij de borrel of als groentegerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram