gemiddeld
15 min.
lunch, brunch, bijgerecht
home recepten Bloemkoolbroodjes

Bloemkoolbroodjes

ingrediënten


15 min
tijm

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

275 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Meng de bloemkool met het bakmeel, de gehakte tijm en 1 theelepel zout. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de eieren en de melk. Meng alles snel door elkaar tot een grof deeg, maar bewerk het niet te lang.
  • 3 Vorm met vochtige handen 6 bollen van het deeg van en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en bak de broodjes in het midden van de oven in circa 25 minuten bruin en gaar.
  • 4 Garneer de bloemkoolbroodjes met een takje tijm en serveer warm.

bereidingstip

Serveer de bloemkoolbroodjes met blauwe kaas.. Voeg 1 eetlepel pesto toe aan het deeg in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 8 gram