6 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Bloemkoolcake met spekjes

Bloemkoolcake met spekjes

ingrediënten


15 min
6 personen
2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

15 gram dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Kook de bloemkool in 5-6 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en spoel onder koud water.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Bak de spekreepjes krokant en lichtbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Klop de eieren los en meng de kerrie, melk en yoghurt erdoor.
  • 3 Voeg de bloemkool, spekjes, tomaat, kaas, dille, pijnboompitten, zout en peper toe aan het eimengsel. Meng de bloem met het bakpoeder en schep erdoor.
  • 4 Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier en giet het beslag erin. Bak de hartige cake in 60-65 minuten gaar in het midden van de oven. Test met een satéprikker of deze er droog uitkomt. Laat de cake uit de oven afkoelen in de bakvorm. Garneer met de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 23 gram