4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolcouscous met mais en olijven

Bloemkoolcouscous met mais en olijven

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ingemaakte citroen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram feta

dit product is niet beschikbaar

3 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 kleine rode ui

dit product is niet beschikbaar

200 gram mais

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

  • 1 Maal de bloemkoolroosjes in de keukenmachine tot het bloemkoolkruim op couscous lijkt.
  • 2 Kook de doperwten circa 3 minuten en voeg de mais toe. Rooster de bloemkool in een droge, hete wok of koekenpan al omscheppend 2-3 minuten.
  • 3 Giet de doperwten en mais af en meng ze met de ui, tomaten, feta, olijven en de helft van de kruiden door de bloemkool. Verwarm kort.
  • 4 Roer de olijfolie erdoor en bestrooi met de rest van de kruiden. Serveer de bloemkoolcouscous met wat reepjes schil van de ingelegde citroen.

bereidingstip

Maak zelf gepekelde citroenen (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gepekelde-citroenen/">klik hier voor het recept</a>).. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté