4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolcurry met kip en rijst

Bloemkoolcurry met kip en rijst

ingrediënten


20 min
4 personen
20 gram selderij

dit product is niet beschikbaar

1 portie basisrecept kipcurry
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

600 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

300 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Snijd intussen de bloemkool in roosjes en schep om met de olie en het komijnzaad, en breng op smaak met zout. Verdeel over de met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  • 3 Verwarm intussen de kipcurry in een hapjes pan op een matige stand. Snijd de selderij grof.
  • 4 Serveer de rijst met de bloemkool en curry. Bestrooi met de selderij.

bereidingstip

In plaats van bloemkool kun je ook broccoli roosteren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 438 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst