4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolcurry met yoghurt

Bloemkoolcurry met yoghurt

ingrediënten


30 min
4 personen
100 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Indiase currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote winterwortel
1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 middelgrote ui
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de paprika, wortel en bloemkool toe en roerbak enkele minuten.
  • 3 Roer de currypasta erdoor en fruit 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng al roerend aan de kook. Laat de groenten in circa 10 minuten gaar sudderen.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper en roer als laatste de yoghurt erdoor (houd wat apart om te garneren). Warm de yoghurt eventueel nog een paar minuten mee, maar laat niet meer koken.
  • 5 Serveer met wat yoghurt erop. Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 6 gram