4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Bloemkoolfalafel met tahin-citroendip

Bloemkoolfalafel met tahin-citroendip

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tahin
200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 gedroogde chilipeper
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram koriander

dit product is niet beschikbaar

25 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 blik witte bonen
350 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

arachideolie

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

keukenpapier

  • 1 Maal de ingrediënten voor de falafel met zout en peper in een keukenmachine tot alles fijngehakt is. Meng de ingrediënten voor de dip en zet apart.
  • 2 Maak circa 20 falafelballetjes ter grootte van een golfbal. Verhit een laag olie in een wok of hapjespan en bak hierin de falafel in circa 3 minuten goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de dip.

bereidingstip

Maak zelf tahin (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/tahin/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Dit gerecht laat zien hoe ontzettend heerlijk groenten zijn. En dat komt helemaal goed uit als je het combineert met Sensas Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 19 gram