4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
recepten Bloemkoolfrittata met rode ui

Bloemkoolfrittata met rode ui

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

8 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de ovenschaal in.
  • 2 Kook de bloemkool 4-5 minuten en giet af. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten.
  • 3 Schep de tomaatjes en bloemkoolroosjes erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Verdeel het groentemengsel over de ovenschaal.
  • 4 Klop de eieren los met de kookroom, mosterd, paprikapoeder en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Giet het eimengsel over de groenten en bestrooi met de kaas. Bak de frittata circa 25 minuten in het midden van de oven. Lekker met sla of geroosterd brood.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté