4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Bloemkoolgratin

Bloemkoolgratin

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Smeer een ovenschaal in met boter. Leg de plakken bloemkool dakpansgewijs in de schaal.
  • 3 Strooi tussen de lagen wat kaas, peper en nootmuskaat.
  • 4 Klop de room los met het ei en wat zout en peper en giet dit gelijkmatig over de bloemkool.
  • 5 Bak de gratin in circa 20 minuten gaar en bruin. Lekker met een tartaartje of saucijsjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 11 gram