4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

Bloemkoolgratin met blauwe kaas en amandel

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

800 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook en blancheer de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat goed uitlekken.
  • 2 Klop de crème fraîche met het ei, zout en peper los en schep de bloemkool erdoor.
  • 3 Schep dit mengsel in de ovenschaal en verdeel de kaas en amandelen erover.
  • 4 Bak de bloemkoolgratin in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 5 Lekker met kruimige aardappels met gehakte peterselie en bieslook.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 18 gram