-
1
Halveer het teentje knoflook en
druk een beetje plat. Wrijf met
de gehalveerde knoflook door de ovenschaal, zodat alleen de smaak achterblijft. Houd de knoflook apart.
-
2
Snijd de bloemkool doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 160ºC.
-
3
Leg de plakken bloemkool, inclusief alle kruimels, dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi tussendoor met een beetje zout en peper.
-
4
Giet de room erover en schud licht met de schaal, zodat de room zich goed kan verdelen. Duw de plakjes bloemkool aan zodat ze allemaal bedekt zijn met room.
-
5
Verdeel de kaas en wat nootmuskaat erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak de gratin 1 uur in het midden van de oven.
-
6
Verwijder het folie, verhoog de oventemperatuur naar 220ºC en gratineer nog circa
10 minuten tot de kaas goudbruin is.
-
7
Lekker met gehaktballetjes en romige aardappelpuree. Kook de overgebleven knoflook eventueel mee met de aardappels.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.