4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas

Bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas

ingrediënten


15 min
4 personen
nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Halveer het teentje knoflook en druk een beetje plat. Wrijf met de gehalveerde knoflook door de ovenschaal, zodat alleen de smaak achterblijft. Houd de knoflook apart.
  • 2 Snijd de bloemkool doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 3 Leg de plakken bloemkool, inclusief alle kruimels, dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi tussendoor met een beetje zout en peper.
  • 4 Giet de room erover en schud licht met de schaal, zodat de room zich goed kan verdelen. Duw de plakjes bloemkool aan zodat ze allemaal bedekt zijn met room.
  • 5 Verdeel de kaas en wat nootmuskaat erover. Dek de schaal af met alumini­umfolie en bak de gratin 1 uur in het midden van de oven.
  • 6 Verwijder het folie, verhoog de oventemperatuur naar 220ºC en gratineer nog circa 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
  • 7 Lekker met gehaktballetjes en romige aardappelpuree. Kook de overgebleven knoflook eventueel mee met de aardappels.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté