gemiddeld
25 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Bloemkoolpannenkoekjes

Bloemkoolpannenkoekjes

ingrediënten


25 min
2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Blancheer de bloemkool circa 5 minuten in ruim kokend water met zout. Laat uitlekken en afkoelen.
  • 2 Klop intussen een luchtig beslag van de bloem, het bakpoeder, de karnemelk, eieren, nootmuskaat, zout en peper. Laat even staan.
  • 3 Snijd de bloemkool fijn en schep samen met een handje gehakte bieslook door het beslag. Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak hierin na elkaar 4 pannenkoekjes van het beslag.
  • 4 Bestrooi aan het einde van de baktijd met wat geraspte (Parmezaanse) kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram