4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolpizza met gorgonzola en gekaramelliseerde ui

Bloemkoolpizza met gorgonzola en gekaramelliseerde ui

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

4 bloemkool-pizzabodems
200 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de uien in circa 10 minuten zacht. Voeg de azijn, honing en tijm toe en laat de uien in 5 minuten karamelliseren.
  • 2 Verdeel de tomatenblokjes over de bloemkool-pizzabodems. Verbrokkel de gorgonzola en verdeel met de gekaramelliseerde ui over de pizza’s. Bestrooi met de geraspte kaas en bak in de oven in circa 15 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 84 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté