gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham

Bloemkoolpizza met mozzarella en rauwe ham

ingrediënten


30 min
olijfolie

dit product is niet beschikbaar

40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

6 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

6 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

schone theedoek

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de bloemkool in een keukenmachine tot kruimels.
  • 2 Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en rooster ze circa 20 minuten in de oven. Schep tussendoor een paar keer om.
  • 3 Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze op een theedoek en knijp al het vocht eruit.
  • 4 Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
  • 5 Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak 2 egale bodems van het mengsel.
  • 6 Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de rauwe ham, tomaatjes en mozzarella. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten. Bestrooi met de rucola en besprenkel met wat olijfolie. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 41 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté