2Maal de bloemkool tot kruimels in een keukenmachine. Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven, schep zo nu en dan om.
3Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze in een schone theedoek
en knijp al het vocht eruit.
4Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
5Bekleed de andere bakplaat met bakpapier en maak 2 dunne, egale bodems van het mengsel. Bak
de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
6Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
7Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de ansjovis, ui, kappertjes en mozzarella. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten.