gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolpizza met rode ui, kappertjes en ansjovis

Bloemkoolpizza met rode ui, kappertjes en ansjovis

ingrediënten


25 min
40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Maal de bloemkool tot kruimels in een keukenmachine. Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven, schep zo nu en dan om.
  • 3 Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit.
  • 4 Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
  • 5 Bekleed de andere bakplaat met bakpapier en maak 2 dunne, egale bodems van het mengsel. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
  • 6 Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de ansjovis, ui, kappertjes en mozzarella. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten.
  • 8 Bestrooi met wat rucola en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté