gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Bloemkoolpizza met rode ui, kappertjes en ansjovis

Bloemkoolpizza met rode ui, kappertjes en ansjovis

ingrediënten


25 min
40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

rode ui

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

30 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 grote bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Maal de bloemkool tot kruimels in een keukenmachine. Verdeel de bloemkoolkruimels over een bakplaat en bak ze circa 20 minuten in de oven, schep zo nu en dan om.
  • 3 Laat de bloemkoolkruimels afkoelen, schep ze in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit.
  • 4 Meng de bloemkool met de Parmezaanse kaas en het ei. Breng op smaak met een snufje zout.
  • 5 Bekleed de andere bakplaat met bakpapier en maak 2 dunne, egale bodems van het mengsel. Bak de bodems in de oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig.
  • 6 Meng intussen de gezeefde tomaten met de knoflook en oregano en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Schep wat tomatensaus op de pizzabodems en beleg met de ansjovis, ui, kappertjes en mozzarella. Bak de pizza’s vervolgens nog circa 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten.
  • 8 Bestrooi met wat rucola en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 38 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst