4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolquiche met chorizo

Bloemkoolquiche met chorizo

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes hartigetaartdeeg
1 rol hartigetaartdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

lage taartvorm

  • 1 Blancheer de bloemkoolroosjes 2 minuten in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Bak de chorizo in een droge, hete koekenpan in een paar minuten uit. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestuif de taartvorm met de bloem en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de bloemkool, chorizo en bosui erover.
  • 3 Klop de eieren goed los met de crème fraîche, room, komijn, zout en peper. Giet over de bloemkoolvulling en schud met de vorm om alles goed te verdelen. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté