4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolrisotto met bosui en broodcrunch

Bloemkoolrisotto met bosui en broodcrunch

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkolen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99
1 liter groentebouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.99
2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
3 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
400 gram risottorijst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59
250 milliliter witte wijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.39
250 gram volkorenbrood

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79
1 rode peper

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
1 theelepel tijm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.09
2 lente-/bosuitjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
100 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.58

  • 1 Kook de bloemkoolroosjes 3-4 minuten in de bouillon. Fruit de sjalotjes met de knoflook in 1 eetlepel olijfolie en 25 gram boter. Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
  • 2 Schep er een soeplepel bouillon met bloemkoolroosjes door en roer en verwarm tot deze is opgenomen. Voeg steeds in kleine hoeveelheden de bouillon toe en blijf goed roeren tot de rijst zacht wordt.
  • 3 Meng het broodkruim met de rode peper en tijm en rooster het kruim in de rest van de olijfolie en 25 gram boter.
  • 4 Meng de rest van de boter, de bosui en kaas door de risotto. Bestrooi de risotto voor het serveren met de broodcrunch.

bereidingstip

Lekker met een salade met groene asperges, mozzarella en artisjokken. Kijk voor dit recept elders op boodschappen.nl. Vervang de bosui in dit recept door ringetjes prei.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 940 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 111 gram
eiwit 26 gram