- 1 Kook de bloemkoolroosjes 3-4 minuten in de bouillon. Fruit de sjalotjes met de knoflook in 1 eetlepel olijfolie en 25 gram boter. Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
- 2 Schep er een soeplepel bouillon met bloemkoolroosjes door en roer en verwarm tot deze is opgenomen. Voeg steeds in kleine hoeveelheden de bouillon toe en blijf goed roeren tot de rijst zacht wordt.
- 3 Meng het broodkruim met de rode peper en tijm en rooster het kruim in de rest van de olijfolie en 25 gram boter.
- 4 Meng de rest van de boter, de bosui en kaas door de risotto. Bestrooi de risotto voor het serveren met de broodcrunch.
bereidingstip
Lekker met een salade met groene asperges, mozzarella en artisjokken. Kijk voor dit recept elders op boodschappen.nl. Vervang de bosui in dit recept door ringetjes prei.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.