4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolrisotto met bosui en broodcrunch

Bloemkoolrisotto met bosui en broodcrunch

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

250 gram volkorenbrood

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de bloemkoolroosjes 3-4 minuten in de bouillon. Fruit de sjalotjes met de knoflook in 1 eetlepel olijfolie en 25 gram boter. Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
  • 2 Schep er een soeplepel bouillon met bloemkoolroosjes door en roer en verwarm tot deze is opgenomen. Voeg steeds in kleine hoeveelheden de bouillon toe en blijf goed roeren tot de rijst zacht wordt.
  • 3 Meng het broodkruim met de rode peper en tijm en rooster het kruim in de rest van de olijfolie en 25 gram boter.
  • 4 Meng de rest van de boter, de bosui en kaas door de risotto. Bestrooi de risotto voor het serveren met de broodcrunch.

bereidingstip

Lekker met een salade met groene asperges, mozzarella en artisjokken. Kijk voor dit recept elders op boodschappen.nl. Vervang de bosui in dit recept door ringetjes prei.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 940 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 111 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté