4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Bloemkoolsalade met geitenkaas en pitapuntjes

Bloemkoolsalade met geitenkaas en pitapuntjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 pot geroosterde paprika

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 bakplaten met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bloemkoolroosjes over 1 bakplaat.
  • 2 Snijd de pitabroodjes open en verdeel de helften in puntjes. Leg deze naast elkaar op de tweede bakplaat, met de snijkanten naar boven. Meng 3 eetlepels olijfolie met de kruiden en sprenkel over de bloemkool.
  • 3 Besprenkel met de rest van de olijfolie en verdeel de geitenkaas over de pitapuntjes. Schuif de bloemkool in de oven, schuif de plaat met pitapuntjes eronder en rooster 15-17 minuten.
  • 4 Wissel de bakplaten de laatste 5 minuten van de oventijd om. Schep de bloemkoolroosjes in een kom en meng de paprikareepjes en kappertjes erdoor.
  • 5 Meng 2 eetlepels vocht uit de pot van de paprika’s met de yoghurt en bieslook tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Schep de dressing door de bloemkool. Leg de uienringen op de salade en verdeel de pitapuntjes erover.

bereidingstip

Neem in plaats van Italiaanse kruiden ½ theelepel korianderpoeder (ketoembar) en 1 theelepel kurkuma.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Het frisse karakter van deze salade vraagt om de Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 17 gram