4 personen
gemiddeld
55 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolsalade met kip en bulgur

Bloemkoolsalade met kip en bulgur

ingrediënten


55 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

150 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

200 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

200 gram bulgur
3 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bloemkool in met de helft van de olijfolie en rooster in de oven in circa 50 minuten goudbruin. Keer halverwege.
  • 2 Meng intussen de specerijen en kruid de kip ermee. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de gekruide kipfilets gaar.
  • 3 Kook de bulgur. Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Meng de bulgur met de kikkererwten en de helft van de zonnebloempitten. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Verdeel de bulgur over een grote schaal.
  • 6 Snijd de geroosterde bloemkool in plakken en verdeel met de kip over de bulgur. Giet de dressing over de salade en bestrooi met het sesamzaad, de rest van de zonnebloempitten en koriander.

wijnadvies

Deze bloemkoolsalade is lekker in combinatie met alleskunner Green Grüner Veltliner.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 52 gram