- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de bloemkool in met de helft van de olijfolie en rooster in de oven in circa 50 minuten goudbruin. Keer halverwege.
- 2 Meng intussen de specerijen en kruid de kip ermee. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de gekruide kipfilets gaar.
- 3 Kook de bulgur. Rooster de zonnebloempitten in een droge, hete koekenpan.
- 4 Meng de bulgur met de kikkererwten en de helft van de zonnebloempitten. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- 5 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Verdeel de bulgur over een grote schaal.
- 6 Snijd de geroosterde bloemkool in plakken en verdeel met de kip over de bulgur. Giet de dressing over de salade en bestrooi met het sesamzaad, de rest van de zonnebloempitten en koriander.
wijnadvies
Deze bloemkoolsalade is lekker in combinatie met alleskunner Green Grüner Veltliner.