4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolsalade met krokante ham en druiven

Bloemkoolsalade met krokante ham en druiven

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

200 gram pitloze rode druiven

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Blancheer de bloemkool 2 minuten in ruim kokend water met zout. Spoel kort af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  • 2 Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de plakjes ham om en om krokant. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • 3 Bak de amandelen al omscheppend lichtbruin in het bakvet en laat ook afkoelen op keukenpapier. Klop de rest van de olie met de citroenrasp, -sap en honing tot een dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Hak de amandelen grof. Schep ze samen met de bloemkool, druiven, kruiden en dressing door elkaar in een grote schaal.
  • 5 Verkruimel de ham grof en schep door de salade. Lekker met gebakken zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 295 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 11 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate