4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel currypasta

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

1 kleine bloemkool

dit product is niet beschikbaar

4 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes met de bloemkoolroosjes in de melk en de curry pasta op een matige hittebron gaar.
  • 2 Verhit de olie en de boter in een koekenpan en bak de champignons snel lichtbruin en knapperig. Bestrooi ze met een beetje zout.
  • 3 Schep de groenten en aardappels uit de melk zodra ze gaar zijn en verdeel ze over de borden. Schep de champignons er bovenop.

bereidingstip

Serveersuggestie: Eet bij dit gerecht raita: yoghurt gemengd met geraspte komkommer, fijngehakte muntblaadjes of gedroogde munt en een snufje zout.

wijnadvies

Je kan kiezen tussen een fris pilsje of witbier en een lekkere, strakke maar volle witte wijn, bij voorkeur uit de Nieuwe Wereld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté