4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

Bloemkoolschotel met ham, ei en kerriesaus

ingrediënten


35 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

40 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de bloemkoolroosjes in water met zout 12-15 minuten.
  • 2 Kook de eieren hard in 10 minuten. Pel ze en hak ze fijn.
  • 3 Verhit de boter, voeg ui en kerriepoeder toe en roerbak 2 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend 1 minuut garen. Giet de melk er in gedeelten bij. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat en voeg peper toe.
  • 4 Giet de bloemkool af en leg de roosjes naast elkaar in een schaal. Verdeel de hamreepjes erover. Schenk de saus erover en bestrooi deze met het gehakte ei en de peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 24 gram