4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Bloemkoolschotel met ham en kaas

Bloemkoolschotel met ham en kaas

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram brie

dit product is niet beschikbaar

250 gram gekookte hamreepjes

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

750 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Kook de aardappels met zout circa 15 minuten en giet af.
  • 3 Kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten en vang bij het afgieten het kookvocht op. Vul dit aan met water tot 250 ml.
  • 4 Verhit de boter en fruit hierin de ui. Voeg de bloem toe en bak even mee. Giet al roerend het kookvocht en de melk erbij en kook zachtjes circa 3 minuten tot een gebonden saus. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 5 Schep de aardappels, bloemkool en hamreepjes in een ingevette ovenschaal en giet de saus eroverheen.
  • 6 Leg de plakjes brie erop en bak de schotel 15-20 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 32 gram