4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, brunch, voorgerecht
recepten Bloemkoolsoep met citroen

Bloemkoolsoep met citroen

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje cashewnoot

dit product is niet beschikbaar

1 handje pistachenoten
1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de bloemkoolroosjes toe en bak ze 1 minuut mee, zonder dat ze bruin kleuren. Giet de groentebouillon erbij en kook zachtjes 8-10 minuten.
  • 2 Pureer de soep en roer de crème fraîche, citroensap en -rasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Bestrooi de soep met de pistache- of cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté